Splošni pogoji poslovanja

ß

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA
Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ( ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

PODATKI O PONUDNIKU
Matjaž Škof
Boldraž 12 a
8330 Metlika
Davčna številka: 24988081
DDV zavezanec: DA
IBAN: SI56 0299 4272 0251 469 (NLB d.d.)

DOSTOPNOST INFORMACIJ
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
Identiteto podjetja (ime in sedež ponudnika),
Kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s ponudnikom (elektronska pošta, telefon),
Bistvene značilnosti blaga,
Dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
Pogoje dostave artiklov (stroški, način in rok dostave),
Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno označene, razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške dostave,
Možne načine plačila,
Časovno veljavnost ponudbe.

NAROČILA, POTRDITEV NAROČIL
Ko ponudnik prejme naročilo poslano s strani kupca, mu ta nemudoma potrdi prejem naročila. Ta potrditev ne zagotavlja, da je blago na zalogi in da se je pričela odprema blaga. Gre le za obvestilo kupcu, da je ponudnik prejel naročilo in da je stekel postopek preveritve dobavljivosti blaga. Po preverbi o dobavljivosti ponudnik izdobavi blago. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik pošlje potrditev naročila.

CENE
Vse cene na spletni strani vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Znižana cena je znižana redna cena, ki velja za določen ali nedoločen čas.
Vse cene navedene na so cene izdelkov z DDV in ne vsebujejo stroškov pošiljanja. Cena izpisana ob koncu posameznega naročila je sestavljena iz stroška nakupa blaga ter stroškov pošiljanja. Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen brez predhodnega obvestila. Veljavna je tista cena, ki je objavljena v trenutku oddaje naročila.
Ponudnik krije stroške pakiranja in embalaže. Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen. Veljavna je tista cena, ki je objavljena na dan naročila t.j. na dan zaključka in oddaje naročila.
Slike izdelkov so simbolične, ni nujno, da odražajo dejansko stanje izdelka v celoti.

NAČIN PLAČILA, DOSTAVA IN STROŠKI DOSTAVE
Ponudnik zagotavlja naslednje načine plačila:
Plačilo po predračunu – kupec prejme predračun na naveden elektronski naslov. Po prejetju plačila odpremimo pošiljko.
Dostavo naročenega blaga opravljamo s pogodbenim partnerjem.
Naročeno blago lahko prevzamete tudi osebno na sedežu Sadjarstva Škof (Matjaž Škof, Boldraž 12 a, 8330 Metlika).
Za dostavo blaga na območju Slovenije je strošek dostave 5,00 €.
Rok dostave naročenega blaga je načeloma 3-4 delovne dni. V kolikor blaga ni na zalogi, ponudnik o tem obvesti kupca in se s kupcem dogovori o dobavnem roku.
V primerih, ko ponudnik pravočasno odpremi naročene izdelke, ponudnik ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca. Za izgubo ali poškodbo pošiljke odgovarja dostavna služba. Ponudnik v primeru poškodbe ali izgube pošiljke pošlje novo, takoj po obvestilu.

ODSTOP OD NAKUPA, VRAČILO KUPNINE
V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima kupec pravico, da v 15ih dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči, da odstopa od naročila. Kupec lahko blago vrne na podlagi obvestila o odstopu na elektronski naslov info@sadjarstvo-skof.si.
Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).
Vrnjeno blago mora kupec vrniti nepoškodovano, originalno zapakirano in v nespremenjeni količini ponudniku Sadjarstvo Škof (Matjaž Škof, Boldraž 12 a, 8330 Metlika). Stroške vračila blaga plača kupec.
V kolikor odstopate od naročila, vam po prejemu blaga in pregledu, da je blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini, vrnemo vsa izvršena plačila. Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 15ih dni po prejemu sporočila o odstopu ter vračilu blaga.
Kupec naj ob vračilu blaga priloži račun za blago, osebne podatke ter transakcijski račun, kamor se bo kupnina vrnila.

ZAVRNITEV NAROČILA
Pridržujemo si pravico, da lahko zavrnemo naročilo, za katerega se ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolagamo, ne moremo izvesti.

REKLAMACIJE
Prizadevamo si za zadovoljstvo naših kupcev, zato vam v primeru, da ste prejeli blago, ki ne ustreza vašim željam ali potrebam, nadomestimo z drugim ali vam na vašo željo vrnemo denar. Nepoškodovano, neuporabljeno in blago v originalni embalaži nam lahko vrnete v roku 15 dni od nakupa na naslov: Sadjarstvo Škof (Matjaž Škof, Boldraž 12 a, 8330 Metlika) in vrnili vam bomo kupnino. Možnost vračila ne velja v primeru, da je bila originalna embalaža ali blago uporabljeno.
V primeru, da je paket, v katerem je kupec prejel naročeno blago fizično poškodovan, v njem manjka del naročila ali kaže znake odprtja, mora kupec sporočiti reklamacijo pri dostavni službi in nam v vednost. Skupaj z našim pogodbenim partnerjem bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

VAROVANJE PODATKOV
Ponudnik Sadjarstvo Škof se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov. Vsi podatki, pridobljeni prek spletne strani, bodo uporabljeni izključno za potrebe izvedbe naročila in dostave ter pošiljanje ponudb, informativnih gradiv, računov in ostale dokumentacije. Uporabnikovi podatki ne bodo posredovani tretji osebi. Vaše podatke potrebujemo za nemoten proces izvedbe naročila in morebitnih obvestilih o naročilu.
Za izvedbo nakupa v spletni trgovini potrebujemo naslednje podatke:

Ime
Priimek
Telefon
Email naslov
Naslov
Kraj
Poštna številka

PRITOŽBE IN SPORI
Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in reševanja morebitnih sporov. Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov.
Uporabnik (kupec) lahko pritožbo odda na e-poštni naslov. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Pridržujemo si pravico do sprememb Splošnih pogojev poslovanja kadarkoli oz. brez predhodnega obvestila.

Sadjarstvo Škof
Zadnja sprememba: 25.10.2020